Extra pálivé Habanero s plodmi dlhými 3,5-5 cm a širokými 2,5-3,5 cm. Aj na hrncovú kultúru. Scovilleho stupeň závažnosti 10.
Pozor: Tieto čili sú vhodné pre znalcov a znalcov extra štipľavých jedál. Semená a plody uchovávajte mimo dosahu detí a domácich zvierat – pri výseve používajte rukavice! Odstránenie semien môže trochu znížiť pikantnosť.
Kapsaicín obsiahnutý v strukoch je zodpovedný za pocit pálenia v ústach a je rozpustný v tukoch. Voda, pivo či chlieb nevyriešia ohnivý problém tak dobre ako napríklad mlieko!
Vysievajte do zásobníkov na osivo vo vzdialenosti 2 x 2 cm. Vypichnite do jednotlivých kvetináčov 3-4 týždne po vzídení a pokračujte v kultivácii pri 18-20°C. Vysádzajte až po neskorých mrazoch.